Korzár logo Korzár Gemer

Betliarsky country kotlík voňal gulášom

Betliarsky country kotlík patrí k obľúbeným podujatiam. Inak to nebolo ani cez víkend.

Chlapi od kameňa. Guláš varili na vlastnom základe z trojakého mäska.Chlapi od kameňa. Guláš varili na vlastnom základe z trojakého mäska. (Zdroj: Mária Šimoňáková)

Do Betliara prišli stovky návštevníkov, o najchutnejší guláš súťažilo takmer desať družstiev.

BETLIAR. Hoci išlo o kuchársku súťaž a najchutnejší guláš, víťazi boli všetci. Súťažiace družstvá s tým, že si zmerali svoje sily a chute s inými účastníkmi a návštevníci vyhrali už len tým, že prišli a ochutnali gemerské guláše.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kulinári od kameňa

Traja mušketieri, KGB, Športfamily Košice, Kozmonauti, Scherf či Tvorcovia žalúdočného orgazmu, aj takéto zaujímavé názvy si dávali súťažiace družstvá pri svojich kulinárskych výtvoroch. Trojica súťažiacich, kolegov, ktorí sa venujú okrasným kameňom, nám prezradila, že na súťaž zámerne prišla ako posledná.

SkryťVypnúť reklamu

„Klameme telom, aby si ostatní o nás mysleli, že sme amatéri a pritom sme ťažkí profesionáli,“ prezradil taktiku Laco.

Ten spolu s kolegami Róbertom a Aďom varili guláš z trojakého mäska.

„Najprv sa povarí hovädzie mäsko spolu s divinkou a nakoniec idú bravčovinky,“ zdôraznil Laco. A keďže sú vo varení profesionáli, aj základ do gulášu majú vlastný.

„Nedávame ani olej, ani masť. My si základ vždy pripravíme sami. Kúsok mäska nakrájame na malé košialiky a tie opražíme v kotlíku. Krásne pustí štavičku a to je základ do nášho gulášu. Potom dáme k tomu podusiť cibuľku. Pomerovo je to zhruba jedna k jednej, teda koľko mäska do gulášu dáme, toľko aj cibuľky. Tie mäsové košialiky necháme v gulášiku povariť spolu s údeným mäskom, aby bolo do čoho zakúsiť, kým sa nám guláš dovarí,“ uviedol Laco.

SkryťVypnúť reklamu

Aby bol guláš správne uvarený, musí sa variť 4 až 5 hodín. Kamaráti – kolegovia zvyknú guláš variť niekoľkokrát do roka, no varia ho aj v netradičnom čase.

„Na konci roka, vždy v decembri, na ukončenie sezóny navaríme náš koncoročný gulášik a oslávime to spolu,“ doplnil Róbert.

Na Betliarskom kotlíku súťažili prvýkrát, no prišli sem s veľkými ambíciami.

Najčítanejšie na Gemer Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 103 145
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 738
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 539
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 6 971
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 734
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 367
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 652
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 525
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video