Tohtoročný Restaurant Day pripravili organizátori v Bratislave, v Košiciach a v Modre. Podujatie podporili aj v Dobšinej.
DOBŠINÁ. OZ Detstvo Deťom v Dobšinej podporilo myšlienku medzinárodného festivalu jedla prvýkrát.
Vo svojich priestoroch otvorilo jednodňovú reštauráciu, ktorej cieľom nebol finančný zisk, ale sociálny kontakt s návštevníkmi a prezentácia jedla, typického pre danú lokalitu.
Dobšinský koláč
Členky združenia pripravili dobroty všakovakého druhu, od dobšinskej špeciality grulikuchen cez skvelý pudingový koláč, šaláty, pudingové poháre so šľahačkou až po ovocné misky a domáce limonády.
Konzumenti si pochutnávali na tradičnom dobšinskom slanom koláči z kysnutého cesta so zemiakovo-bryndzovou plnkou, ktorý domáci nazývajú grulikuchen. Recept prípravy je tajomstvom miestnych kuchárok.
Po jedle sa zaprášilo
„Bolo skvelé ukázať verejnosti, čo všetko dokážu mladé rodiny z nášho rodičovského centra a zároveň môcť ľuďom prezentovať našu činnosť priamo na vlastné oči. Záujem nás milo prekvapil. Prišlo niekoľko našich stálych priateľov a podporovateľov centra, ale aj vzácni hostia z Bratislavy, Ružomberka či dokonca z Čiech. Po dobrotách v symbolickej reštaurácii sa len tak zaprášilo a čo ostalo, dorazili drobci popoludní,“ skonštatovala za OZ Detstvo Deťom Erika Polgáriová.
Autor: ešl
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Rožňavy a gemerského regiónu nájdete na Korzári Gemer